Kom in actie

Topsport for Life waardeert het zeer, dat jij voornemens bent om een actie te organiseren ten bate van de Stichting. Door het organiseren van een eigen actie, help je ons om activiteiten voor zieke mensen mogelijk te kunnen maken.

Ideeën voor een actie
Wellicht heb je zelf een actie in gedachten of kun je nog wat inspiratie gebruiken.

  • Ben je jarig, vier je een jubileum of ga je trouwen? Je kunt ervoor kiezen om dan in plaats van cadeautjes een donatie voor Topsport for Life te vragen.
  • Kijk of er mogelijkheden zijn bij jouw werkgever bijvoorbeeld bij de opening van een nieuw bedrijfspand.
  • Organiseer een evenement, bijvoorbeeld een musical, dansvoorstelling, modeshow of een eigen X factor, en verkoop toegangskaartjes.
  • Organiseer een benefietavond met een diner en entertainment. De zitplaatsen of tafels kun je verkopen ten bate van Topsport for Life.
  • Start een marathon (hiphoppen, jumpen, paalzitten) en probeer hiermee een record te vestigen.
  • Doe mee aan een sportevenement/wedstrijd (wandelen, fietsen, schaatsen, zwemmen, hardlopen) en laat je sponsoren per minuut, per afgelegde kilometer of per dag. Of organiseer samen met jouw sportvereniging zelf een evenement bijvoorbeeld een spinningmarathon waarbij deelnemers zich laten sponsoren.
  • Organiseer een bingo, loterij of veiling. Vraag bijvoorbeeld familie, vrienden, werkgever of andere contacten of zij nog speciale spullen hebben die ze daarvoor willen geven of maak zelf mooie kaarten of schilderijen.
  • Organiseer een markt, waar zelfgemaakte spullen worden verkocht

Op eigen terrein collecteren tijdens een actie. Controleer dan van tevoren wel even of het nodig is om een vergunning aan te vragen. Wil je collecteren of wil je Topsport for Life aanbieden te collecteren tijdens een groot evenement, neem dan even contact op met info@topsportforlife.nl of (088) 2468 180.

Meld jouw actie aan
Topsport for Life hoort graag van tevoren welke actie je hebt uitgewerkt. Meld jouw actie graag officieel aan via ons aanmeldingsformulier.
Topsport for Life neemt jouw actieaanmelding vervolgens in behandeling en binnen 5 werkdagen ontvang je een bevestiging per email met de contactgegevens van de regiovrijwilliger bij jou in de buurt en alle overige benodigde informatie, evenals een basis promotiepakket met folders etc.
Uiteraard helpen wij jou graag om de actie vorm te geven. Hiervoor kan je contact opnemen met info@topsportforlife.nl.

Maak jouw actie zo succesvol mogelijk
Bij het organiseren van een actie, is het verstandig om een aantal zaken in gedachten te houden om de actie zo succesvol mogelijk te maken.

Doel en motivatie
Zet duidelijk op papier wat je gaat doen en hoe je dit wilt gaan doen. Ook is het handig om jouw motivatie hierin mee te nemen, dit maakt het persoonlijk. Dit hoeven maar een paar regels te zijn en je hebt dan meteen iets in handen om op sponsoren af te stappen.

Planning en draaiboek
Maak voordat je begint een planning met actiepunten en deadlines, dit geeft overzicht voor jouzelf en andere betrokkenen. Voor de actie zelf is het goed een draaiboek op te stellen. Hierin staat een tijdsplanning van de dag met daarbij wat er op welk moment gebeurt, wie er verantwoordelijk is en wat de bijbehorende actiepunten zijn. Dit draaiboek is handig voor iedereen die meewerkt en maakt duidelijk waar verantwoordelijkheden liggen.
Ondersteuning en afstemming
Door een goede afstemming met Topsport for Life word je zo passend mogelijk ondersteund bij uw actie. Dit begint met het aanmelden van jouw actie.

Waar kan Topsport for Life geen ondersteuning in bieden?
Topsport for Life waardeert alle initiatieven, waardoor wij ernstig zieke mensen kunnen helpen. Jouw actie is zeer welkom, maar je bent zelf verantwoordelijk en je doet dit op eigen risico. Dit geldt eveneens voor het werven van sponsoren en deelnemers, de organisatie van de actie of het evenement, het incasseren van het geld en indien nodig het aanvragen van vergunningen en evt. voorfinanciering/investering. In deze zaken biedt Topsport for Life geen ondersteuning.

Opbrengsten van jouw actie
Topsport for Life kan, vertegenwoordigd door een bestuurslid of vrijwilliger, een symbolische cheque in ontvangst nemen na afloop van de actie. De daadwerkelijke opbrengst kan je overmaken op onze bankrekening onder vermelding van het actienummer, dat je toegewezen hebt gekregen in de bevestigingsmail.

Jouw actie op de website
Evenementen, die toegankelijk zijn voor het publiek nemen wij op in onze evenementenkalender. Indien je na afloop van de actie een verslag van jouw actie met een paar mooie foto’s naar ons mailt: info@topsportforlife.nl dan kunnen wij jouw actie op onze website plaatsen. Op die manier inspireer je wellicht anderen om zich ook actief in te zetten voor Topsport for Life.