Wij gedenken Kees van Nieuwkoop

Wij gedenken Kees van Nieuwkoop

 

Topsport for Life - Kees van Nieuwkoop

Kees van Nieuwkoop

16-6-1962 / 7-11-2018

 

Eindhoven, 7 november 2018 – Tot ons grote verdriet kregen wij het bericht dat Kees vandaag plotseling op 56-jarige leeftijd is overleden.

 


In Memoriam Kees van Nieuwkoop
 

in het leven ontmoet je veel mensen, maar er zijn er maar weinig die opvallen door hun moed, positiviteit, zorgzaamheid, bescheidenheid, onvoorwaardelijke trouw en vriendschap. Kees was één van die mensen. 

Eind 2011 leerden wij Kees en zijn lieve vrouw Jeannette kennen. Via een collega van Jeannette hadden zij gehoord van Topsport for Life en zonder verder echt kennis te hebben gemaakt boden zij spontaan aan om loten voor ons te gaan verkopen in verband met een fondsenwervende actie die wij aan het organiseren waren.
Zij leefden met hun kinderen toen al enkele jaren met de wetenschap dat Kees een hersentumor had die erg moeilijk behandelbaar was en dat er een dag zou kunnen komen dat zij Kees zouden moeten loslaten.
Met die wetenschap hadden zij er samen voor gekozen om de dagen, weken, maanden of zelfs jaren die er nog zouden zijn vooral samen te beleven en zoveel mogelijk mooie herinneringen te creëren. En wij mochten en wilden daar met Topsport for Life graag aan meewerken.

Kees was altijd een harde werker. Vanaf zijn 16e in de kas van zijn vader, daarna in zijn eigen bloemenkas en toen dat na zijn 1e operatie niet meer ging is hij later weer in deeltijd gaan werken bij een tuinbouwbedrijf. 

Kees was ook een sportieve man. In zijn jeugd heeft hij actief gevoetbald. Later is hij zeer actief wandelaar geworden en heeft hij zelfs tijdens zijn ziekte nog 10 x meegedaan aan de Nijmeegse Vierdaagse, waarvan hij alleen de laatste keer in 2017 op de 1e dag na 26 kilometer de strijd heeft moeten staken. Een ongelooflijke prestatie!
Bij ons gaf hij in 2012 aan dat het voor hem een droom was om nog een keer samen met zijn kinderen de Alpe d’Huez op te lopen. Die droom hebben we kunnen realiseren. In mei 2013 heeft Kees deze prestatie kunnen leveren toen wij een week lang met een groep gasten en vrijwilligers die beroemde Alp hebben bezocht. Zie de video hieronder. 

Ook genoot Kees samen met gezin van de racedagen die wij organiseerden op Circuit Park Zandvoort en het bezoek aan de Formule 1 Grand Prix in Spa/Francorchamps. Hoe meer adrenaline, hoe beter. Dat was ook het geval bij onze dagen in de lucht: ‘Samen de Wolken in’. Vliegen in historische vliegtuigen van de luchtmacht en ook heeft het gezin enkele malen samen mogen genieten van een onvergetelijke ballonvaart.
De laatste keer dat Kees en het gezin bij een activiteit van de stichting aanwezig waren, was bij het Zomerfeest in 2017. Die dag hebben zij nog een keer samen genoten bij de ‘hoelahoep’-workshop, een rit in een limo gemaakt en nog een keer een ballonvaart gedaan.
Hij genoot enorm van al die leuke en spannende activiteiten en het gaf het gezin heel veel positieve energie en waren prachtige momenten om te herinneren. In de voorbije jaren hebben wij al met al vele mooie en gezellige dagen met Kees en het gezin mogen meemaken en we denken daar met dankbaarheid aan terug.

Kees stond ook altijd klaar voor de medemens. Al had hij het nu nog zo moeilijk, graag zette hij zich samen met het gezin in voor acties voor ons en ook voor stichting STOPhersentumoren. Zelfs op de landelijke televisie deden zij nog een oproep om Topsport for Life te steunen. Die oproep is hieronder te zien.

Helaas ging zijn gezondheid dan toch, na enkele stabiele jaren, vanaf 2017 achteruit en was de tumor weer actief geworden. Heel erg dapper was zijn besluit om te kiezen voor kwaliteit van leven zolang het nog ging en te stoppen met behandelingen.
Een erg moeilijke periode brak aan. Want Kees hing erg aan het leven, vooral omdat hij zich grote zorgen maakte over de toekomst van Jeannette en de kinderen Esther, Chantal en Michel en of zij het zonder hem wel zouden redden. Pas toen hij kon accepteren dat ‘het goed was’ wilde hij ook naar het hospice om daar rust te vinden. Dat dit maar 4 dagen heeft geduurd was erg onverwacht en het afscheid kwam dan toch nog plotseling.

Hij heeft zijn werk hier nu gedaan en mag enorm trots zijn op wat hij heeft nagelaten. De herinneringen aan een warm, bescheiden en liefdevol persoon die vooral altijd klaar stond voor de ander. Een voorbeeld voor velen.   

Wij wensen Jeannette, Esther, Chantal, Michel, de familie en alle mensen die dichtbij Kees stonden heel erg veel sterkte met het verlies van deze prachtige mens. 
Rust zacht lieve Kees. 

Miel in ‘t Zand
Directeur stichting Topsport for Life

 


Wanneer je wilt, kun je ook een boodschap achter laten (onderaan, scrol naar beneden) zodat er voor Kees een mooie virtuele en blijvende gedenkplek ontstaat.
Ook plaatsen wij graag een mooie foto of tekst. Deze graag mailen naar info@topsportforlife.nl, waarna wij deze op deze pagina zullen plaatsen, evt. vergezeld van het bijpassende verhaal.


Rouwkaart

Rouwbericht Kees van Nieuwkoop - voorzijde edited

Rouwbericht Kees van Nieuwkoop - binnenzijde

 

>> Woord van Miel in ‘t Zand bij het afscheid van Kees

 


U hoort hier ‘Vergezicht’ gezongen door Ralph van Manen. We hebben voor dit lied gekozen omdat het zo mooi de wens onder woorden brengt dat Kees ooit weer in de hemel samen zal zijn met de mensen die hem lief zijn (je kunt eventueel de muziek uitzetten op onderstaande player).

 


De video hieronder is de uitzending van 1 maart 2015 van Hart van Nederland waarin Kees en Jeannette ‘een goed woordje doen’ voor Topsport for Life.
Wanneer je deze af wilt spelen, dien je eerst de bovenstaande audioplayer te pauzeren en eventueel de volumeknop in de video omhoog te schuiven.

 


En dan hier een aantal video’s en foto’s van Kees bij onze activiteiten:

‘Samen naar de Top’
Gepubliceerd 6 juni 2013

‘Topsport for Life naar de GP Formule 1 van België’
Gepubliceerd 1 september 2014

 

'Samen de wolken in', met historische vliegtuigen van de Kninklijke Luchtmacht, september 2013.
‘Samen de wolken in’, met historische vliegtuigen van de Kninklijke Luchtmacht, september 2013.

 

'Samen de wolken in', ballonvaren met Topsport for Life.
‘Samen de wolken in’, ballonvaren met Topsport for Life.

 

Samen naar de F1 Grand Prix van België, augustus 2014.
Samen naar de F1 Grand Prix van België, augustus 2014.

 

Topsport for Life Zomerfeest 2017. Samen in de limo!
Topsport for Life Zomerfeest 2017. Samen in de limo!

 

Topsport for Life - Zomerfeest 2017 - ondergaande ballon

Niets gevonden.

Andere in memoriams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan