Wij gedenken Ron Baten

Wij gedenken Ron Baten

Topsport for Life - Ron Baten

Ron Baten

25-6-1951 / 4-12-2018

 

Eindhoven, 9 december 2018 – Tot ons grote verdriet kregen wij het bericht dat Ron afgelopen dinsdag op 67-jarige leeftijd is overleden.

 


In Memoriam Ron Baten
 

nog maar 3 maanden geleden zouden Ron en Margaret met ons op vakantie gaan naar het mooie waddeneiland Ameland. Zij waren ook bij de eersten om zich voor deze reis aan te melden, de reissom ook meteen te betalen en hadden er ongelooflijk veel zin in.
Maar ALS wacht niet…  in de tussentijd tussen de aanmelding en het daadwerkelijke vertrek is de gezondheidstoestand van Ron dusdanig snel achteruit gegaan dat zij op het allerlaatste moment tot hun en ook ons verdriet besloten om toch niet mee te gaan.
Ontzettend jammer want ook ik had er heel veel zin on om nu eens een week lang met hun samen te zijn.
De eerdere ontmoetingen waren steeds erg kort geweest, maar wel wist ik daardoor al dat Ron gewoon een heel prettig mens was die je niet kon betrappen op klagen of negativiteit. Ook via social media hadden we af en toe contact en dat was altijd erg plezierig. Ik had veel bewondering gekregen voor de positieve manier waarop hij met zijn ziekte omging. Hij wilde nog zoveel mogelijk, samen met zijn Margaret en andere naasten, genieten van die laatste fase in zijn leven en heeft dat volop gedaan! En wanneer hij maar op ‘zijn’ circuit Zandvoort was dan genoot hij steeds volop. Indrukwekkend was hoe hij ook in zijn rolstoel nog zijn taak aan het einde van de pitlane volbracht. Die ziekte hield hem niet thuis en hij heeft dat ook zo lang als kon blijven doen.
Ron was geen actieve bezoeker van de evenementen van Topsport for Life, maar volgde ons wel steeds op de voet en was altijd enthousiast over alle activiteiten en berichten. Dat enthousiasme over de stichting liet hij zeker ook blijken toen hij besloot dat de door hun betaade reissom voor de reis naar Ameland niet terug gestort hoefde te worden maar dat wij daarmee dan iemand anders die zich de reis net kon permitteren, wel konden meenemen. Wat een geweldig gebaar en erg kenmerkend voor de sociale mens die Ron was.
En dát zal nooit worden vergeten. De positieve herinneringen aan Ron zullen altijd blijven en hij heeft ook ons geïnspireerd om volle kracht door te gaan met onze inzet voor mensen die net als Ron leven met een levensbedreigende of zelfs dodelijke ziekte.
Margaret, Bas, alle naaste familie en vrienden, heel erg veel sterkte met het verlies.

Ron, dankjewel voor alles. Rust zacht lieve man.

 

 

Miel in ‘t Zand
Directeur stichting Topsport for Life

 


Wanneer je wilt, kun je ook een boodschap achter laten (onderaan, scrol naar beneden) zodat er voor Ron een mooie virtuele en blijvende gedenkplek ontstaat.
Ook plaatsen wij graag een mooie foto of tekst. Deze graag mailen naar info@topsportforlife.nl, waarna wij deze op deze pagina zullen plaatsen, evt. vergezeld van het bijpassende verhaal.


Rouwkaart

Rouwkaart Ron Baten - 1 van 2

Rouwkaart Ron Baten - 2 van 2

 

 


U hoort hier ‘True Sorry’ gespeeld door Abrahim Malouf, de persoonlijke keuze van Ron (je kunt eventueel de muziek uitzetten op onderstaande player).


Topsport for Life - Ron Baten op circuit Zandvoort

Niets gevonden.

Andere in memoriams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan