Buddy Bobbie Traksel tekent contract

Bobbie Traksel naar An Post-Chainreaction

GEFELICITEERD BOBBIE met je nieuwe contract bij de ploeg van Sean Kelly!

Traksel

foto: Sirotti

Bobbie Traksel, ook Buddy bij Topsport for Life, blijft actief als wielrenner. De 32-jarige Brabander zal in 2014 uitkomen voor het Ierse An Post-Chainreaction. Traksel kwam vorig jaar uit voor Champions System, maar nadat die ploeg zich terugtrok uit het wielerpeloton, zat Traksel zonder ploeg. An Post-Chainreaction bevestigde de komst van de Nederlander via Twitter.

Traksel begon zijn carrière in 2000 bij Rabobank, waarna hij via enkele andere ploegen in 2009 aankwam bij Vacansoleil. In zijn tweede jaar bij de Nederlandse ploeg boekte Traksel de grootste zege uit zijn loopbaan. In de straten van Kuurne versloeg hij landgenoot Rick Flens en de Brit Ian Stannard in Kuurne-Brussel-Kuurne. Na twee jaar Landbouwkrediet, belandde Traksel bij Champions System. Komend jaar komt hij uit voor An Post-Chainreaction, dat uitkomt op het continentale niveau.

Traksel is tevens voorzitter van de VVBW, de Vereniging voor Beroepswielrenners. Doordat er het afgelopen jaar veel ploegen stopten, kwamen er veel Nederlandse renners zonder contract te zitten. Het plan was om een eigen continentale team op te richten, maar daarvoor werd niet het benodigde budget bijeen gehaald.

Het is natuurlijk super dat hij, ondanks zijn nieuwe verplichtingen, als een van onze buddies met ons meegaat naar ons Topsport for Life Wintercamp in Portugal!

Geschreven door:

Lees anders ook

Geen soortgelijke blogs gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan