DRAMA: 4 dure racefietsen gestolen!

 

Gazelle fiets Jochem Uytdehaage
Dit is 1 van de fietsen uit 2012, met berijder Jochem Uytdehaage. Deze fiets is gelukkig niet gestolen.

GROOT VERLIES VOOR DE STICHTING

 

 

 

Eindhoven – Uit de woning van voorzitter Miel in ‘t Zand in Baarle-Hertog(B) zijn 4 dure racefietsen van het merk Gazelle gestolen (zie foto). De fietsen hebben een nieuwwaarde van circa. €4.250 per stuk.

 

De stichting gebruikte de fietsen om levensbedreigend zieke mensen, die zelf geen racefietsen hebben of kunnen betalen, mee te kunnen laten fietsen met Team Topsport for Life. Voor de zieken een geweldige ervaring om dan samen met (ex-)wielrenners zoals Rob Harmeling, Johan van der Velden, Bobbie Traksel of Martine Bras tochten te gaan rijden. Drie van de fietsen waren nu bijna 2 jaar oud, de vierde fiets was van 2011. Nu kan de stichting de zieken hier niet meer mee helpen en is het ook een forse schadepost omdat de stichting niet de financiële middelen heeft nieuwe fietsen aan te schaffen. Een DRAMA dus!

Misschien kunnen we allemaal meehelpen om de fietsen nog terug te vinden, want het zijn heel bijzondere en unieke exemplaren, speciaal door Gazelle voor ons gefabriceerd. 

Beschrijving:

Racefiets 1, bouwjaar 2011.
Merk Gazelle, framemaat M, gesigneerd ‘Teun van Vliet’. Type Silhouet Ultegra, afgemonteerd met Pro-onderdelen (stuur + stuurpen + zadelpen Pro PLT, zadel Pro Turnix) en met zwarte Michelin Lithion-2 banden. De fiets is gespoten in Topsport for Life kleuren. Dominante kleur is ivoorwit. Op de onderbuis staat op de onderkant   ‘TOPSPORTFORLIFE.’ Op de bovenbuis staat op de zijkanten de naam ‘Teun van Vliet.’ Op de binnenkant van de achtervork staat ‘opgevenisgeenoptie.nl.’

Racefiets 2, bouwjaar 2012.
Merk Gazelle, framemaat M, gesigneerd ‘Nita van Vliet’. Type Silhouet Ultegra, afgemonteerd met SL-K FSA-onderdelen (stuur + stuurpen + zadelpen + crankstel, zadel Fi-Zik), wielen Fulcrum Racing 3 en met zwarte Schwalbe Ultemro ZX-2 banden. De fiets is gespoten in Topsport for Life kleuren. Dominante kleur is wit. Op de onderbuis staat op de onderkant   ‘TOPSPORTFORLIFE.’ Op de bovenbuis staat op de zijkanten de naam ‘Björn van der Doelen.’ Op de binnenkant van de achtervork staat ‘topsportforlive.nl.’ Extra kenmerk van deze fiets is dat het stuur extra hoog is gemonteerd.

Racefiets 3, bouwjaar 2012.
Identiek aan Fiets 2, framemaat M, gesigneerd ‘Björn van der Doelen’.

Racefiets 4, bouwjaar 2012.
Identiek aan Fiets 2, framemaat L, gesigneerd ‘Johan van der Velden’.
Bizar is nog het feit dat in 2012 de fiets met bouwjaar 2011 van Björn van der Doelen toen bij hem uit zijn huis is gestolen. We kregen afgelopen dagen van de Politie in Eindhoven bericht dat het frame (dus zonder enig onderdeel) door een onbekende op het Politiebureau daar is afgegeven! De Politie heeft helaas verzuimd om na te gaan door wie dat frame is ingeleverd. Het lijkt er in elk geval op dat een stel slechterikken het op ons voorzien hebben en geen idee hebben hoeveel schade ze hiermee aanrichten!

HELP DUS MEE die fietsen terug te vinden! Het zijn unieke exemplaren en ze kunnen niet zomaar worden verhandeld. De Gouden Tipgever zullen wij eeuwig dankbaar zijn!!!

 

Geschreven door:

Lees anders ook

Geen soortgelijke blogs gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan