Geslaagde try-out van 'Waar was jij in '88'?

Topsport for Life - Hans van Breukelen - Waar was jij in 88 - 01

 

Tilburg, 30 april 2016 – Gisteravond waren wij met een klein gezelschap getuige van de try-out van de theatervoorstelling ‘Waar was jij in ’88’? Komende weken zal de voorstelling door het hele land trekken, Op 5 juni zal de laatste voorstelling zijn in het De La Mar Theater in Amsterdam. 

Het werd een theatervoorstelling over het door het Nederlandse voetbalelftal gewonnen EK van 1988. Hoe kwam deze overwinning tot stand? Wat waren de omstandigheden? Waarom was het zo’n verrassing? En waarom werd ‘Wij houden van Oranje’ ons nieuwe volkslied en ‘Aanvalluh’ de nieuwe Hollandse strijdkreet?
De antwoorden werden gegeven door keeper, tevens ambassadeur van Topsport for Life, Hans van Breukelen en televisiecommentator Evert ten Napel. Ze vertelden over hun persoonlijke ervaringen en gaven een bijzondere kijk achter de schermen. Verrassend is de vorm. Op het podium beleefden Van Breukelen en Ten Napel deze wonderlijke voetbalzomer opnieuw. Hun twijfels, worstelingen en triomfen van toen kwamen weer tot leven en prikkelden de verbeelding zodat iedereen in de zaal voor even terugkeerde naar die succesvolle voetbalzomer in 1988.

De try-out in het oergezellige en ‘huiselijke’ theater De Boemel in Tilburg leverde al met al veel mooie momenten op en nam het publiek mee in de euforie van toen. Bijzonder moment was ook dat Van Breukelen het lied ‘Wij houden van Oranje’ speelde op de accordeon van zijn vader. 

Topsport for Life - Waar was jij in 88 - 02

 

Natuurlijk waren er ook enkele ‘leermomenten’ welke na afloop met het aanwezige publiek werden besproken.

Voor ons was het heel bijzonder om de try-out mee te mogen maken en natuurlijk gingen we na afloop nog op de foto met de hoofdrolspelers!

Van links naar rechts. Voorste rij: Hans van Breukelen, Piet Vromans en Evert ten Napel. Op de 2e rij: Miel in 't Zand, Jacqueline van de Ven, Gera Soederhuizen en Nita van Vliet.
Van links naar rechts. Voorste rij: Hans van Breukelen, Piet Vromans en Evert ten Napel. Op de 2e rij: Miel in ‘t Zand, Jacqueline van de Ven, Gera Soederhuizen en Nita van Vliet.

 

 

Wil jij ook naar ‘Waar was jij in ’88’? Ga dan hier naar de website en het speelschema.

Met dank aan De Zee Theaterproducties en Gerard Korthout van Theater de Boemel.

 

Topsport for Life - Waar was jij in 88 - 05
Ten Napel leest voor uit zijn eigen columns uit ’88.

 

 

Topsport for Life - Waar was jij in 88 - 03
‘De Breuk’ terug in zijn houding toen hij de door Belanov geschoten penalty in de finale tegen Rusland wist te stoppen.

 

Topsport for Life - Waar was jij in 88 - 04

Geschreven door:

Lees anders ook

Geen soortgelijke blogs gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan