Kunstenares Christa Dohmen zorgt voor ‘golden' donatie!

Christa Dohmen voor het gedoneerde schilderij met de naam 'Golden Leg'
Christa Dohmen

 

Eindhoven, 14 april 2018 – Een jaar geleden hebben voorzitter Miel in t Zand en Christa Dohmen elkaar ontmoet tijdens de ‘BNI xl’, een netwerkontbijt van ondernemers, in Oisterwijk.
Daar hoorde Christa het bevlogen verhaal over Topsport for Life van voormalig voetballer René van de Kerkhoff. Ze stond toen spontaan op en bood een schilderij van haar ter veiling aan voor de stichting!
De veiling is niet van de grond gekomen maar de belofte is behouden en onlangs heeft Christa uit de verkoop van het schilderij met de naam ‘Golden’ €3000 euro gedoneerd aan de stichting!

 

'Golden Leg', 160 x 100cm
‘Golden’, 160 x 100cm

 

De nieuwe eigenaar van het werk is Mark Schmeitz, die erg blij is met nu het 2e kunstwerk van Christa in zijn verzameling én ook dat het bijdraagt aan dit mooie goede doel. Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met het geld omdat we hiermee weer kwaliteit van leven kunnen toevoegen aan mensen die levensbedreigend ziek zijn. En ,‘last but not least’, Christa zelf: “wanneer ik met mijn werk de wereld een beetje mooier kan maken dan ben ik ook een gelukkig mens!”

 

Biografie Christa Dohmen
Christa Dohmen studeerde aan de Academie voor beeldende vorming in Tilburg, vervolgens een jaar monumentale vormgeving aan de St. Joost in Breda. een vierjarige masterclass bij Jan Radersma gaf haar de fundering waar ze nog steeds op voort bouwt.
Naast haar eigen collectie, waar ze gemiddeld vier keer per jaar mee exposeert, werkt ze in opdracht voor particulieren en bedrijven.
Een belangrijk doel voor Christa is eens per jaar een project voor een goed doel in binnen- of buitenland uit te voeren. Zo is ze o.a. voor de stichting paint a future naar Afrika en Argentinie geweest, en meer recentelijk het project sos kinderdorpen baubles parade
Wil je meer weten over het werk van Christa, kijk dan eens op haar website: www.christadohmen.nl

Geschreven door:

Lees anders ook

Geen soortgelijke blogs gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan