Stichting Ambulancewens en Stichting Topsport for Life gaan samenwerken

Beide voorzitters van Ambulancewens en Topsport for Life, Kees Veldboer en Miel in 't Zand, poseren bij de nieuwste ambulance.
Beide voorzitters van Ambulancewens en Topsport for Life, Kees Veldboer en Miel in ‘t Zand, poseren bij de nieuwste ambulance.

 

Zieken van Topsport for Life nu verzekerd van aangepast vervoer naar evenementen

Rotterdam/Eindhoven – Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. De stichting heeft vijf Mercedes Vito’s en één Mercedes E-klasse ter beschikking. Deze ambulances zijn zo ontworpen dat de patiënt vanuit de ambulance gewoon naar buiten kan kijken door geblindeerde ramen. Daarnaast is er een brancard aanwezig met een speciale matras waardoor de patiënt heel comfortabel vervoerd wordt. Sinds de start in 2006 hebben al duizenden mensen van de diensten van Stichting Ambulancewens gebruik gemaakt.

Topsport for Life zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen die levensbedreigend danwel terminaal ziek zijn. Dat doet de stichting door het coachen van de zieken en de naasten, omdat zo ziek zijn ook topsport is, en door het organiseren van mooie (sportieve) evenementen waardoor de ziekte even kan worden vergeten.

Door de samenwerking die beide stichtingen nu zijn aangegaan is het voor zieken van Topsport for Life mogelijk om toch de activiteiten van de stichting te blijven bezoeken, ook wanneer de zieke dus zelf niet langer mobiel meer is. Bovendien ontstaat nu de mogelijkheid dat in het geval er sprake is van een acute situatie bij een zieke van Topsport for Life, waarbij vervoer van de zieke in binnen- of buitenland geregeld moet worden, dit vanaf nu kan worden uitgevoerd in samenwerking met de ambulances van Ambulancewens. In de praktijk van Topsport for Life is het al een aantal keren voorgekomen dat er een zieke uit het buitenland gerepatriëerd diende te worden en dit gaat nu gemakkelijker en sneller door de nieuwe samenwerking met stichting Ambulancewens.

Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat zieken die nog niet bekend zijn met Topsport for Life, maar wel bij Ambulancewens, naar Topsport for Life zullen worden doorverwezen voor de coaching en speciale evenementen die door Topsport for Life worden aangeboden.

De samenwerking is dan ook een meerwaarde voor beide stichtingen, en natuurlijk in het bijzonder voor de zieken die nu nog beter geholpen kunnen worden! Beide voorzitters, Kees Veldboer van Ambulancewens en Miel in ‘t Zand van Topsport for Life, zijn dan ook dik tevreden met het nieuwe partnerschap!

 

Geschreven door:

Lees anders ook

Geen soortgelijke blogs gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan