Verslag 1e Motor Experience Day

door Jacqueline van de Ven

Zondag 11 oktober…..na een gehele week met regen, regen en nog eens regen…..staat op deze dag de primeur van de Motor Experience Day gepland georganiseerd door Stichting Topsport for Life. Maar de weergoden zijn ons goed gezind. Wolken en zon wisselen elkaar welkom af. Perfecte weer voor een dagje beleving achter op de motor.

Miel in ’t Zand van Stichting Topsport for Life is zelf gepassioneerd motorrijder en rijdt al vanaf zijn 18e jaar motor. Hij deelt zijn passie met René van den Bogaard van Motorcycle Highschool en samen aan een borrel ontstond het idee om iets te organiseren voor de gasten van Stichting Topsport for Life, die in deze tijden van Corona veelal aan huis gekluisterd zijn. En zo gezegd, zo gedaan…..

Aan het begin van de middag komen we samen op de ontmoetingsplaats van Motorcycle Highschool. Leden van Motorclub Strijp-S en vrienden van René zijn opgetrommeld om lekker samen een middagje op de motor te rijden met de gasten van de stichting.

Ik ben één van de gasten, die zich hebben aangemeld voor deze primeur. Niet gehinderd door enige vorm van angst stap ik de rijschool binnen. “Kleding passen” wordt er geroepen! Bij het aantrekken van zo’n “13-delig pak” kruipen de eerste tekenen van twijfels door mijn lijf. Niet te geloven wat een zwaar pak om aan te trekken? We kijken elkaar aan en denken allemaal hetzelfde: “serious stuff!”. Met het gevoel van een beginnende sumo-worstelaar, die voor het eerst de ring in stapt, kom ik buiten. Maar door de gehele outfit voelen we ons al snel stoere motorvrouwen!

De ‘stoere vrouwen’ zijn klaar voor hun ‘motor experience’!

De motoren ronken. De mannen hebben er zin in en samen met de andere gasten verlaten de laatste tekenen van schuchterheid ons gezicht. Iedereen is startklaar en de gasten zijn verdeeld over de motoren. Goed en veilig geïnstalleerd beginnen we aan onze tocht. Heerlijk rijdend op een motor voel je de omgeving direct in je lijf. De mooie natuur, het geluid van de motoren en iedereen met een big smile aan het genieten. Zonnetje op je helm….wat wil een mens nog meer?

René heeft een mooie tocht van 80 km uitgezet door Het Groene Woud en de Brabantse Kempen met halverwege een tussenstop bij De Schutskuil in Oirschot waar we genieten van een drankje met iets lekkers erbij.

Dan beginnen we aan het tweede deel van de motorrit. Zoals echte motorliefhebbers sta ik samen met de gasten de motoren te bewonderen. Op welke motor durven we het aan om de terugtocht achterop te maken? Na een keuze gemaakt te hebben, installeren we ons op de ronkende motoren. De stoere mannen zorgen nog eventjes voor een extra shot “beleving” en trekken op de parkeerplaats de gashendels open. Het geluid klinkt als muziek in de oren en we hebben er weer zin in!

Zat ik op de heenreis nog relaxt rechtop zittend achterop op de motor tegen een koffer aan. Op de terugtocht kies ik voor een racer. Het verschil tussen die twee motoren is groot. Bij de eerste motor kan ik als passagier bijna mijn favoriete Netflix-serie kijken en bij de tweede motor ben ik deelgenoot van een actieve motorrijder, die dan weer links en dan weer rechts in de bochten mee hangt. Wat een verschil, maar mijn favoriet?? Daar moet ik nog even over nadenken!

Terug bij de rijschool genieten we samen met de mannen van de heerlijke middag en van de catering verzorgd door René’s vrouw Mariëtte en een paar vrijwilligers van Stichting Topsport for Life.

Wat een geweldige middag, die nog mooier is geworden, dan ik vooraf kon bedenken! Dank je wel René en jouw stoere motorvrienden voor deze dag. Ik heb samen met de andere gasten genoten van dit onvergetelijke moment: de primeur van Motor Experience Day!

Daarom wil ik jullie namens Stichting Topsport for Life hiervoor hartelijk danken: Safe trip and stay safe!

Jaimy heeft de smaak van het motorrijden duidelijk te pakken!

Geschreven door:

Lees anders ook

Geen soortgelijke blogs gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan