Verslag Open Tuindag Boskoop

Topsport for Life: Een dagje op Bezoek bij onze vrijwilliger Wim in Boskoop!

Afgelopen zaterdag 15 augustus zijn wij met onze gasten van Stichting Topsport for Life uitgenodigd in de mooie groene omgeving van Boskoop en hebben we na een halfjaar in lock-down gezeten te hebben weer voor de eerste keer genoten van de gastvrijheid van Boskoop en de unieke pareltjes in dit gebied.

Steeds meer Nederlanders ontdekken eigen land en zelfs hun eigen omgeving. Ook wij ontdekken dat Boskoop op de kaart gezet mag worden als een bijzonder dag-uitstapje!

Als start kiezen we voor het mooie rosarium middenin Boskoop. Zelfs tijdens het genieten van een hapje en een drankje bij  Grand Café Roos houden we uitzicht op het rosarium. Na het aanschouwen van de rozen in een prachtig kleurenspel aangevuld met de heerlijke rozengeur vertrekken we naar de kwekerij van onze vrijwilliger Wim, die samen zijn dochter Saskia hun passie en leven willen delen met onze gasten. Na een introductie hoe deze kwekerij al 4 (?) generaties lang hun expertise op de internationale kaart zetten, leiden Wim en Saskia ons rond langs bijzondere planten in hun kwekerij. Voordat we gaan starten met het tweede gedeelte van de dag onder begeleiding van VVV Boskoop genieten we van de heerlijke lunch in Grand Café Roos, die opgeluisterd wordt door onze “huisbard” Bart van Gerwen, muzikant in hart en nieren!

Saskia en Wim vertellen vol passie over hun bedrijf.
Saskia en Wim vertellen vol passie over hun bedrijf.
Ook natuurmensen Peter en Diana genieten van de indrukwekkende plantenverzameling.
Onze ‘huisartiest’ Bart van Gerwen verzorgt een lunchconcert met Nederlandstalige liedjes.

De enthousiaste gidsen van het bij veel mensen onbekende Boomkwekerijmuseum leiden ons rond door de geschiedenis van Boskoop en het dagelijkse leven in een kwekerij-omgeving in de 20e eeuw. Dan stappen we de rondvaartboot op om een verkoelende tocht op het water te hebben. Het is een hete dag dus verkoeling is echt wel even nodig. Lekker de benen laten rusten en genieten van de omgeving vanuit het water op de vele vaarten, die Boskoop rijk is. De uitnodiging in het arboretum van Wims collega Klaas moeten we gezien het volle programma helaas overslaan. Klaas, we komen graag volgend jaar bij jou op bezoek.

Het Boomkwekerijmuseum is écht een bezoekje terug in de tijd. Een bezoek méér dan waard!
Het Boomkwekerijmuseum is écht een bezoekje terug in de tijd. Een bezoek méér dan waard!

Weet jij dat Boskoop op dit moment nog in totaal ca 563 km water heeft? Maar niet zoals in Giethoorn filevarend door het dorp. Nu juist genietend van de natuur, de kwekerijen en de rust, waarbij alleen onze fysieke ondersteuning in de vorm van de bruggenopeners het harde werk moeten doen. Ook zorgen de gidsen van VVV ervoor dat de handbewogen rolstoelers kunnen genieten van deze tocht. Zo zie je maar: waar een wil is, is een weg!

De vaarwegen in en rondom Boskoop zijn zeker zo mooi dan de grachten van Amsterdam! ;-)
De vaarwegen in en rondom Boskoop zijn zeker zo mooi dan de grachten van Amsterdam! 😉

Topsport for Life wil via deze weg Boskoop op de kaart zetten als pareltje in het Groene Hart en jullie bedanken dat wij samen met onze gasten mochten genieten van jullie omgeving! Maar ook willen we graag nieuwe gasten uitnodigen, die door het lezen van dit verhaal, zich ook willen aansluiten bij de stichting.

Stichting Topsport for Life zet zich in voor mensen met een levensbedreigende ziekte zoals kanker, MS en ALS. Zij zorgen voor het creëren van genietmomentjes samen met je partner, gezin en met andere gasten uit Nederland en België. Daarnaast vervult de stichting individuele hartsdromen en biedt de stichting ook individuele ondersteuning bij het leven met een ernstige ziekte. Want zo ziek zijn is topsport en daarbij is begeleiding en aandacht vaak onmisbaar.

Zo’n ‘genietmomentjes’ beleefden wij bij jullie in Boskoop! Ken jij iemand, die nu levensbedreigend ziek is, en die je ook zo’n genietmoment gunt, neem dan contact op met Stichting Topsport for Life. Wij zorgen er samen voor dat leven met zo’n ziekte wat dragelijker kan worden.

Dank je wel Wim, dat wij bij jou te gast mochten zijn!! Misschien zien wij je binnenkort ook wel als we te gast zijn bij een andere Nederlandse parel in ……?

Gast Piet, vrijwilliger Désirée, en gasten Anita met Rob kijken hun ogen uit in de rozentuin.

Geschreven door:

Lees anders ook

Geen soortgelijke blogs gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan