Marleen Wuyts

In deze editie van het Nieuwsbulletin gaat de redactie in gesprek met Marleen Wuyts. Zij heeft een tekst geschreven waarin ze spreekt over de moed niet opgeven. In je kracht gaan staan helpt: SAMEN lotgenoten staan we sterk, is haar boodschap.
‘Ik ben Marleen Wuyts. Ik ben geboren in België en woon al 40 jaar in Deventer. Mijn verhaal begint in november 2006. Er wordt een dubbelzijdige borstkanker geconstateerd bij mij. Uiteindelijk worden beide borsten in maart 2007 geamputeerd. Ik wilde heel graag mijn borsten behouden, maar helaas dat ging niet. Ik was er erg verdrietig over. Ik kreeg 35 keer bestraling en 28 chemokuren. Zo ben ik er doorheen gekomen! Ik ben ook nog geholpen aan eierstokkanker omdat ik een verkeerd gen had. Het is een lange weg voor me geweest en tot 2012 heb ik 11 operaties gehad. Eén daarvan was de reconstructie van mijn borsten met mijn eigen weefsel! Ik heb het chronisch vermoeidheidsyndroom aan al deze operaties overgehouden. Na 10 jaar heb ik lymfoedeem aan mijn rechterarm en hand gekregen. Het is heel pijnlijk op dit moment en ik zal binnenkort een kous aan moeten doen.
Toch blijf ik doorgaan omdat het de moeite waard is om te leven. Ik heb nog zoveel te doen met al die lieve mensen om me heen.

In 2010 zag ik een oproepje op de site staan voor mensen die ziek zijn en die een VIP-dagje willen tijdens de Tour de France in Rotterdam. Nou, dat wilde ik wel!
Zo ontmoette ik Topsport for Life. Ik was zo blij dat ik die kans kreeg om het mee te maken. Op de foto ben ik te zien met de burgemeester van Rotterdam en Miel en Nita. Dit was het begin van mooie dagen met de Stichting.
Ik heb genoten van een concert met Ralf van Manen, ik was bij de race in Zandvoort, het NK Ootmarsum, de Bollenroute rijden, het vaarevenement ‘Samen voor de wind’ in Oude Tonge en de Tour de France start in Utrecht 2015.
Ik heb veel steun en support ervaren van Topsport for Life. Ik was niet altijd even vrolijk voor mijn medemensen en had het lange tijd heel moeilijk. Het spijt me daarvoor!

Bericht van Marleen, januari 2020

Nog steeds heb ik wat problemen van mijn borderline dit geeft soms geen vriendelijke gezicht van mij, dat spijt me nog steeds. Na veel rugpijn de laatste jaren is, opnieuw ongerust naar de dokter en helaas is het zo dat ik in april 2018 weer hervallen ben van mij tweede keer kanker, met name borstkanker cellen hebben uitzaaiingen op 2 plaatsen in mijn ruggenwervel geven. Hiervoor heb ik 3 zware chemo’s en 3 zware bestralingen gehad.

Ben nog mee geweest naar Harderwijk gezellig samenzijn in december 2019. Nu januari 2020 ben ik stabiel en ga een nieuwe uitdaging aan met fietsen naar de Alpe d’Hueze in juni 2020 voor KWF met de stichting 2climb2raise wat een uitdaging is voor mij.
Dit jaar staat ook nog op het programma met Topsport for Life het skydiven in de buitenlucht. Zou fijn zijn en dan misschien binnen.
Hopelijk mag ik nog lang genieten van Topsport for Life al bijna 10 jaar mag en kan ik erbij zijn dank u daarvoor team Topsport for Life voor al die schone momenten. Een dag met Topsport for life is voor mij nog steeds de moeite waarde dat ik leef. Ik ben zelf ook donateur geworden, zodat nog meer mensen kunnen genieten van deze prachtige Stichting.’

Naast mijn verdriet, zag ik de laatste tijd veel verdriet van andere lotgenoten om me heen. Ik schreef een lied om uitdrukking te geven aan het ‘niet opgeven’. Het klinkt misschien vreemd, maar mijn hele leven is veranderd ten goede van mezelf, door mijn situatie!
Ik ben trots op mijn cd die is opgenomen in een echte studio, eerste de eerste stem en later de tweede stem. Ik heb het lef gehad dit te doen! ‘

Don’t give up

(melodie van The Rose, klik hierboven om het muziekbestand af te spelen)

Voor de mensen die zo ziek zijn, zing ik dit lied vanuit mijn hart
In dit leven is niets zeker van het pad dat je zult gaan
Zoals een roos zo mooi kan bloeien, zo broos als breekbaar glas
Met Gods hulp en lieve mensen, zeg ik steeds: ‘Don’t give up’.
En de kracht die met ons meegaat geeft veel moed, als het kan
Maar vergeet niet lotgenoten, SAMEN staan we sterk.
Zoals een vlinder of een meerkoet, zo klein en kwetsbaar zijn
Is een mens ja zo bijzonder en uniek in al zijn pracht
Zelfs een druppel in een regenbui, is de kracht van de natuur
Met Gods hulp en lieve mensen, zeg ik steeds: ‘Don’t give up’
In dit leven is niets zeker, van het pad dat je zult gaan,
‘Don’t give up’ LOTGENOTEN, ja allen zijn we sterk
Geef nooit op (x3)”

Marleen Wuyts

Leeft met kanker
Toch blijf ik doorgaan omdat het de moeite waard is om te leven. Ik heb nog zoveel te doen met al die lieve mensen om me heen.

Wil jij ook ons werk mogelijk blijven maken? Word dan alsjeblieft vast donateur of doe een éénmalige donatie. Wij zijn namelijk volledig afhankelijk van donaties en acties van derden.
Dankjewel!

Lees ook andere verhalen van onze gasten of familieleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan